Aikalastu

Aikalastu on Palkkalastun lisäosa, jonka avulla työilmoitukset voi siirtää sähköisesti Palkkalastuun. Työilmoitusten tietolähteinä voivat toimia Aikalastun oman kirjausosan lisäksi Trippi Oy:n valmistamien Elmu-500, Telmu-100 ja Ponsse Oyj:n Opti Time Control –tiedonkeruulaitteet, sekä hakkuukonejärjestelmien tuottamat laajennetut DRF-tiedostot.

Aikalastu mahdollistaa täysin sähköisen työaikatietojen keräämisen ja siirtämisen palkanlaskentaan saakka. Aikalastun kirjausosa voi sijaita esim. metsäkoneessa tai työntekijän kotitietokoneella, jolloin työntekijä kirjaa työaikatietonsa suoraan järjestelmään. Aikalastun keräilyosan avulla eri lähteistä vastaanotetut työilmoitukset yhdistetään ja muunnetaan Palkkalastun ymmärtämään muotoon, jolloin aineiston käsittelyssä ei tarvita ollenkaan käsin tehtäviä kirjauksia. Tiedonsiirtotapoina Aikalastu tulee sähköpostilähetystä ja FTP-siirtoa.

Aikalastu-ohjelmaan tarjotaan käyttäjätukea nykyisille käyttäjille, mutta uusia järjestelmiä ei enää toimiteta. Aikalastun sijaan suosittelemme sähköiseen työaikatietojen keräämiseen Tuntilista.com-palvelua tai Työ-Hippu -järjestelmää.